O grupare criminală formată din patru membri a fost documentată și destructurată de către angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău cu mascații de la „Fulger”, pentru comiterea furturilor de accesorii de la automobile. Membrii grupării au vârstele cuprinse între 28 şi 31 de ani, sunt originari din nordul țării, iar anterior au fost judecați pe cazuri analogice.

„Activitatea camuflată şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 5 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de marcă ”Toyota Prius” de tip hibrid. Este vorba despre catalizatoarele de la țevile de eșapament, care au în componență paladiu – un metal prețios”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.