Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în țară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane EUR.

Bărbatul are vârsta de 36 de ani și este domiciliat în municipiul Chișinău. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor.

„Așa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central. În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal. Trebuie menționat faptul că, pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate – utilaj tehnic (ștanțe și cuțite pentru ștanțe) folosit la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește un milion 650 mii EUR”, se arată într-un comunicat al PG.
 
În cazul în care în instanța de judecată va fi demonstrată vinovăția bărbatului, care în prezent se află în arest la domiciliu,  acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.
 

PCCOCS va continua să informeze opinia publică, atât la subiectul examinării dosarului trimis în judecată, cât și cu privire la urmărirea penală în privința coparticipanților, realizată într-o procedură separată.

Anterior, Deschide.MD a relatat că cei 1.590.660 de euro ar proveni din contrabanda cu țigări, iar beneficiarul lor ar fi unul dintre frații Tătăroi. Într-un comunicat de presă, PCCOCS a anunțat că procurorii analizează mai multe versiuni, printre care și cele vehiculate în presă.

Care a fost traseul TIR-ului cu 1,5 mln de euro descoperiți la vama Leușeni

FLASH (VIDEO) // Captură impresionantă la vama Leușeni. Un milion jumătate de euro, descoperiți într-un TIR

Noi detalii despre cei 1,5 mln de EURO, la Leușeni. Cui aparține TIR-ul și ai cui ar fi banii

PCCOCS despre captura de 1,5 mln euro, la Leușeni: Analizăm mai multe versiuni, inclusiv și cele vehiculate în presă

VIDEO // Cazul contrabandei cu 1,5 mln de euro, la Leușeni. Vameșii au găsit zeci de tone de ambalaj pentru pachetele de țigări