Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că nu ar putea să nu accepte voturile cuiva, în cazul propunerii unui nou Guvern, fie că e vorba de partidul ȘOR sau grupul parlamentar „Pro Moldova”. Liderul Platformei susține că ar trebui să se găsească cel puțin 70 voturi în parlament, pentru a da jos acest guvern și a instala unul noi.

„Înainte de a ajunge la cine va fi ministru, viceministru, haideți să vedem dacă în Parlament se vor găsi cele 51 de caractere care să înțeleaă cțât de gravă este situația (...) Într-o astfel de criză ar trebui să se găsească cel puțin 70 de oameni. Ar trebui (...) În momentul când vom avea 51 de caractere care vor vota legea Magnitsky, deoffshorizarea, decriminalizarea, și alte lucruri atunci vom putea vorbi și despre o majoritatea care poate da jos acest guvern și să voteze alt guvern (...) Eu pot să accept sau să nu accept votul cuiva? O să-l pot opri pe Candu, Șor sau altcineva să voteze sau nu? În momentul de față vrem să ne asigurăm că în Parlamentul R. Moldova există o majoritate pentru a da jos un guvern și a instala altul. Nu a da jos unul și altul să nu-l avem”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8. 

Cu toate acestea, dacă ar apărea ulterior niște condiționalități din partea PP „ȘOR” sau „Pro Moldova”, Năstase reiterează că „Platforma DA nu are niciun fel de atitudine indulgentă față de cei care au încălcat legea sau față de cei care au furat”.

Vorbind despre numele care ar putea apărea în oferta unui guvern propus de Platforma DA, Năstase susține că printre candidturile la funcție de premier s-ar regăsi cel puțin 3 nume: Andrei Năstase, Alexandru Slusari, Igor Munteanu. Liderul Platformei mai spune că într-un nou Guvern, la propunerea Platformei DA, vor fi oameni atât din cadrul Platformei, dar și de la alte partide. „Platforma DA va propune și altor partide să vină cu candidaturi. Dacă o să vină un candidat bun la Sănătate, nu se va alege partinic, dar se va alege cel mai bun și tot ce înseamnă calitate”, adaugă Năstase.