O fetiță de numai trei anișori a pus pe jar poliția, dar și pe părinții săi după ce a dispărut fără urmă din curtea casei. După mai bine o oră de căutări, fetița a fost găsită pe străzile satului de către asistentul social. Incidentul a avut loc ieri, 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Copiilor, în loclaitatea Brînza, din raionul Cahul.

Contact telefonic, Andrei Sîrbu, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul, a declarat pentru Deschide.MD că mama sa a lăsat-o în grija fratelui mai mare, un băiețel de șase ani, și s-a dus să prășească în grădină. Ulterior, fetița a ieșit din curtea casei și a dispărut fără urmă, iar femeia a alertat poliția, dar și angajații primăriei din localitate.

„La fața locului imediat s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Cahul, care au a început căutările. Din fericire, o fetița a fost găsită pe o stradă din localitate de către asistentul social, care a adus-o acasă la părinți. Preliminar s-a stabilit că aceasta s-ar fi pornit la topoganele de pe terenul de joacă din centrul satului”, ne-a spus Sîrbu.

Amintim că săptămâna trecută, în raionul Hîncești, un băiețel de șase ani a fost lăsat în grija fraților mai mari, iar în timp ce aceștia făceau lecții online, băiatul a dispărut. Copilul a fost căutat mai bine de două zile, însă din nefericire trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit în curtea casei.