Nici pandemia nu-l oprește pe Igor Dodon să-și etaleze supunerea față de Kremlin. Deși mai mulți cadeți, militari și comandanți din Rusia au fost infectați anterior cu COVID-19, a decis să ia cu el la Moscova un contingent al Armatei Naționale. Soldații urmează să defileze, pe 24 iunie, alături de militarii ruși, în Piața Roșie, în cadrul paradei dedicate „Zilei Victoriei”. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de ofițerul de presă al Armatei Naționale, Ala Diaconu.

Dodon va pleca la Moscova pe 24 iunie pentru a participa la parada de „9 mai”

UPDATE: Ofițerul de presă al Armatei Naționale a revenit cu un apel telefonic în care a precizat că militarii moldoveni vor merge la Moscova la indicația președintelui, Igor Dodon. „Dumnealui în calitate de comandant suprem al forțelor armate a dat această indicație”, a specificat Diaconu. 

„Un contingent al Armatei Naționale o să participe la parada din 24 iunie de la Moscova. Militarii sunt din Compania Gărzii de Onoare, care reprezintă R. Moldova la diferite parade. Ei au participat la parada din România, Ucraina, Franța, Bulgaria, Lituania”, a declarat Diaconu.

Întrebată cum s-a decis ca militarii să plece în deplasare într-o țară în care zilnic mor sute de oameni din cauza Coronavirusului, Diaconu a declarat că „se vor lua toate măsurile de protecție”.

Amintim că parada militară de la Moscova, dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei, va avea loc pe data de 24 iunie. Aceasta trebuia să aibă loc pe 9 mai, însă evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei. Reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău au anunțat că Igor Dodon va participa la parada din capitala Federației Ruse. 

La ora actuală, în Federația Rusă, zilnic mor câte 200 de persoane din cauza COVID-19, iar altele circa 9 000 se infectează la fiecare 24 de ore.