Încă nu a ieșit din închisoare, dar controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul N. 1 din spațiul CSI”, a și reluat metodele sale de presiuni și amenințări. Prima victimă pare să fie notarul Olga Bondarciuc. Într-o înregistrare video aceasta vorbește despre presiuni și amenințări deschise din partea lui Platon, prin intermediul persoanei sale de încredere Nicolai Curtoglo, care îi impune să semneze o declarație falsă în favoarea pușcăriașului.

Olga Bondarciuc precizează că a fost invitată la discuție de Curtoglo, care i-a spus că în curând Platon va ieși de la închisoare și i-a cerut să semneze un document elaborate de avocații acestuia prin care ea trebuia să declare că mai multe acte notariale pe care le-a autentificat au fost făcute la comanda lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor împotriva lui Platon.

„Curtoglo mi-a transmis un mesaj din partea lui Platon că dacă nu voi face asta mă va distruge”, spune cu lacrimi în ochi Olga Bondarciuc, menționând că viața sa, a copilului și a familiei sale sunt puse în pericol.

Totodată, ea vorbește despre o autentificare notarială în privința companiei ruse „Zenit” și legătura acesteia cu Platon, menționând că oricât nu s-ar lăuda Curtoglo că poate cumpăra orice expertiză grafologică, nu va putea dovedi că acest act nu este original.

Olga Bondarciuc pune la îndoială că astfel de presiuni și șantaj puteau fi coordonate cu instituțiile de stat și cu procurorul general se adresează președintelui Igor Dodon și procurorului general Alexandr Stoianoglo să ia act de această situație și anunță că în curând va depune o plângere.

Menționăm că printre numele noi care figurează în raportul Kroll 2 este notara Olga Bondarciuc, cea care a prestat, în ultimii ani, servicii pentru ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Recent Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat într-o conferință de presă că Veaceslav Platon a fost condamnat pe nedrept și că procurorii vor cere revizuirea dosarului supranumitului „raiderul nr. 1 în spațiul CSI”. La scurt timp Platon spunea într-un interviu că nu înțelege de ce încă nu a fost eliberat din pușcărie. 

Pe 28 mai presa a primit un clip video cu V. Platon, și Alexandru Stoianoglo care a devenit procuror general. Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu V. Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Slava!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

Ulterior Procuratura Generală a venit cu o reacție la apariția imaginilor video spunând că a ancheta persoanele care au expediat acele înregistrări presei. 

 „Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat. Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale. 

Detalii: Reacția PG la apariția în presă a imaginilor video cu Stoianoglo și Platon

Bâlbe de la Procuratura Generală. În ce dosar a fost totuși audiat Platon?

VIDEO - audierea lui Platon. Juriștii au sesizat o serie de încălcări

Ulterior a fost expediată o nouă înregistrare cu raiderul Veaceslav Platon de la audierea sa în fața procurorilor inclusiv a șefului PG Alexandr Stoianoglo. În înregistrare motată din două secvențe, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere că acționarul de drept din România - Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acțiuni.

Detalii: VIDEO // Raiderul Platon îi explică lui Stoianoglo cum să lase Banca Transilvania fără acțiunile de la Victoriabank