Reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare, atenționează secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș. În cadrul briefingului de prezentare a datelor actualizate cu privire la situația epidemiologică, acesta i-a rugat pe oameni să nu ignore măsurile de protecție și prevenire a răspândirii virusului.

„Vreau să vin cu un apel important. După cum observați, situația epidemiologică este acută și vreau să constat că reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare. Observăm că vigilența anterioară a populației în ceea ce ține de respectarea măsurilor de sănătate publice atât în obiectivele publice, în magazine, farmacii, nu se mai respectă așa cum se făcea anterior. Nu se mai respectă distanța socială și igiena mâinilor. Reiterăm și venim cu un îndemn repetat: vă rog să respectați recomandările de sănătate publică, pentru că asta va salva vieți”, a spus Rîmiș.

Astfel, secretarul de stat a cerut oamenilor să fie mai vigilenți. Acesta a declarat că responsabilii au constatat aglomerații și ignorare a recomandărilor autorităților inclusiv în parcuri, pe terenurile de joacă sau alte spații de agrement.

„Astăzi este Ziua Copiilor, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea lor. Respectați măsurile de sănătate publică și aveți grijă de sănătatea dvs și a apropiaților. Să revenim la acea vigilență”, a îndemnat Rîmiș.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 109 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul total al celor infectați a ajuns la 8 360, 4 622 dintre care au fost vindecați, iar alte 305 persoane s-au stins din viață din cauza complicațiilor provocate de virus.

109 cazuri noi de COVID-19 în R.Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 8 360

Încă 7 oameni au fost uciși de COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 305 în R.Moldova