Viața a încă 7 oameni a fost luată de COVID-19. Este vorba despre 6 femei și un bărbat. Astfel, pe parcursul ultimelor 24 de ore, 10 oameni au murit de complicațiile provocate de noul coronavirus. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș.

O locuitoare a capitalei, de 83 de ani, a pierdut lupta cu virusul. Aceasta a fost internată pe 4 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Femeia mai suferea de hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.

Și o femeie de 56 de ani, din Chișinău, internată pe 8 mai la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail” a murit astăzi. Victima mai avea hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.

În aceeași zi, la același spital, a fost internată o altă femeie, de 70 de ani, și ea locuitoare a capitalei. Aceasta s-a stins din viață astăzi. Victima avea și alte comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.

O femeie de 86 de ani, din raionul Ocnița, a pierdut lupta cu virusul. Aceasta a fost internată pe 24 mai, la spitalul din oraș, iar medicii au diagnosticat-o anterior cu hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.

Originară din Sîngerei, femeia de 69 de ani, internată la spitalul din oraș pe 15 mai, a murit de coronavirus. Aceasta mai suferea de insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.

Și un bărbat de 65 de ani, din aceeași localitate a murit astăzi. Acesta a fost internat în stare extrem de gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe 18 mai. Pe lângă COVID-19, bărbatul mai avea cancer pulmonar. 

A șaptea victimă este o femeie de 55 de ani, din Chișinău. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Municipal „Arh.Mihail” pe 5 mai. Medicii au diagnosticat-o anterior cu tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.  

Astfel, bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 305 în R.Moldova.

De la izbucnirea epidemiei, 8 360 de oameni au fost infectați cu noul virus, 4 622 dintre care au fost vindecați.