Două sectoare din cadrul IP Centru al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și-ar putea sista activitatea, după ce doi ofițeri de sector au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Dorin Bînțu, șeful IP Centru.

Este vorba despre Sectorul de Poliție Nr.4 de la Gara Feroviară, dar și Sectorul Nr.1 de pe strada 31 august din centrul capitalei. În cazul Sectorului de Poliției Nr.1, unul dintre sectoriști vineri a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și a fost internat la spital. 

Potrivit lui Bînțu polițiștii din sectoarele sus menționate vor fi testați la noul tip de coronavirus, iar activitatea sectoarelor de poliție în cauză ar urma să fie sistată pentru a preveni răspândirea COVID-19, dar și pentru nu pune în pericol viața cetățenilor, inclusiv celorlalți oameni ai legii.

Vom aminti aici că în această dimineață, s-a a anunțat că și Oficiul Central al Procuraturii Anticorupție începând de astăzi și până la finele acestei săptămâni,va activa într-un regim special, de la distanță, după ce șase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticați cu COVID-19.