O nouă imagine de la „audierea” lui Veceaslav Platon de către conducerea Propcuraturii Generale. În imaginile video care sunt trunchiate, Platon vorbește în detaliu despre cum să recupereze acțiunile de la Victoriabank cumpărate de Banca Transilvania.

Potrivit imaginilor, Platon a desenat o schemă pe o tablă pentru procurori și a declarat că o sumă de peste două miliarde a fost transferată în cerc de la Banca de Economii și Victoriabank prin intermediul companiei „Zenith”. Întrebat de procurori de unde acesta cunoaște detaliile date, Platon a spus că din memorie, accentuând că acesta a gestionat mai mult de 20 de bănci în Ucraina și Federația Rusă și că îi sunt cunoscute schemele cu interpuși în bănci inclusiv companii interpuse. 

În mesajul însoțit de imaginile video este menționat că că nici vorbă despre procurorii români, așa cum a afirmat Procuratura Generală după publicare primelor imgini video de la audieri. 

Pe 28 mai presa a primit un clip video cu V. Platon, și Alexandru Stoianoglo care a devenit procuror general. Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu V. Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Slava!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

Ulterior Procuratura Generală a venit cu o reacție la apariția imaginilor video spunând că a ancheta persoanele care au expediat acele înregistrări presei. 

 „Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat. Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale. 

Detalii: Reacția PG la apariția în presă a imaginilor video cu Stoianoglo și Platon

Bâlbe de la Procuratura Generală. În ce dosar a fost totuși audiat Platon?

VIDEO - audierea lui Platon. Juriștii au sesizat o serie de încălcări

Ulterior a fost expediată o nouă înregistrare cu raiderul Veaceslav Platon de la audierea sa în fața procurorilor inclusiv a șefului PG Alexandr Stoianoglo. În înregistrare motată din două secvențe, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere că acționarul de drept din România - Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acțiuni.

Detalii: VIDEO // Raiderul Platon îi explică lui Stoianoglo cum să lase Banca Transilvania fără acțiunile de la Victoriabank