UPDATE // 12:26 // Contactat telefonic, Oleg Berliba, șeful IP Buiucani, a declarat pentru Deschide.MD că alerta cu bombă a fost făcută printr-un email de către o persoană necunoscută pe poșta electronică a Ambasadei. Ulterior, după ce geniștii au verificat clădirea, nu a fost găsit niciun obiect explozibil, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent se efectuează măsuri speciale pentru a identifica persoana care a făcut alerta. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală, în baza art. 281 al Codului Penal – “Înștiințare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism”.

Pedeapsa pentru această infracțiune prevede amendă de la 200 la 500 u.c., sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau privațiune de libertate de până la 2 ani.

Poliția investighează cazul.

UPDATE: Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, după verificarea perimetrului, la o distanță de aproximativ 15-20 de metri de ambasadă, a fost depistată o geantă suspectă de culoare verde. Totuși, în urma verificărilor minuțioase, mijloace explozibile nu au fost depistate. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Personalul Ambasadei Federației Ruse a fost evacuat din clădire, iar zona a fost izolată, după ce o persoană necunoscută a făcut o alertă cu bombă. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alexei Grosu, șef-adjunct al INSP.

Potrivit lui Alexie Grosu, o persoană necunoscută a comunicat despre existența unui obiect explozibil în cadrul ambasadei. la fața locului s-au deplasat imediat toate serviciile abilitate, inclusiv salvatorii și geniștii, iar zona a fost izolată.

În prezent oamenii legii interprind acțiuni de verificare a instituției pentru a depista existența presupusului obiect explozibil, dar și identitatea persoanei care a făcut alerta.