Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a menținut hotărârea în ceea ce privește Paștele Blajinilor. Deși nu interzic oamenilor să meargă la cimitire în perioada 6-8 iunie, autoritățile au îndemnat populația să nu meargă în grupuri mari și să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii infecției COVID-19.

Ieri, premierul Ion Chicu a declarat că evoluția pandemiei va depinde extrem de mult de modul în care în acele zile va fi comportamentul cetățenilor, de modul cum vor respecta regulile, iar aici autoritățile mizează și pe suportul Bisericii.

Astăzi, Mitropolia Moldovei a îndemnat pe oameni să nu creeze aglomerație, să respecte distanța și să nu organizeze mese copioase în cimitire. 

Persoanele care s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină, prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc, sunt rugați să se abțină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe și să sporească în rugăciune la casele lor, aprinzând o lumânare și făcând gesturi de caritate în amintirea celor apropiați”, scrie Mitropolia.