Astăzi, 29 mai, este ultima zi din anul de studii 2019-2020. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a adresat, cu această ocazie, un mesaj pentru elevi urându-le felicitări și încredere în forțele proprii.

„Astăzi, în ultima zi din anul de studii 2019-2020, la fel ca și Dvs trăiesc emoții contradictorii. Suntem în ziua când în școli, conform frumoasei tradiții de zeci de ani, sună ultimul clopoțel. Astăzi este altfel! Clopoțelul sună tăcut...Sună în ritmul bătăilor inimilor absolvenților, are tonalitatea emoțiilor trăite de elevii și părinții acestora, poartă vibrația poveților cadrelor didactice și urărilor de vacanță plăcută”, menționează Șarov în mesajul său. 

Potrivit lui, la final de an de studii, gândurile se îndreaptă la calea parcursă în acest an școlar, dar mai ales la ultimele luni. Igor Șarov susține că, „în virtutea schimbării locației școlii, procesul educațional nu s-a oprit, iar anul școlar s-a finalizat în termenele fixate inițial”. S-a reușit realizarea procesului de la distanță, chiar dacă nu a fost ușor, dar nici imposibil. Ministrul a mai spus că speră că să fie un an școlar mai bun și un final cât mai apropiat al pandemiei COVID-19.

„Familiile au demonstrat pentru a câta oară că sunt cei mai fideli parteneri. Datorită familiilor am reușit să organizăm învățarea la distanță, să conectăm copiii la procesul educațional. Pe această cale, Vă mulțumim! Primăvara anului 2020 va rămâne în memoria noastră pentru totdeauna, mai ales pentru lecţiile ce ni le-a oferit. Am înțeles că nu este târziu niciodată ca să înveți. (...) Savuraţi fiecare clipă, puneţi sens şi rost în tot ce faceţi, odihniţi-vă frumos şi util, acumulaţi cunoştinţe, impresii, trăiri irepetabile, împărtăşiţi-le cu cei de alături. Aveți curaj, încredere în forţele proprii şi gândire pozitivă! Într-un ceas bun! Să ne revedem sănătoși cu bine într-un nou an de studii! Și nu uitați, dragii mei, vă iubesc!”, a conchis Șarov.