Reținuții de la postul vamal intern Petricani au aflat astăzi unde vor petrece următoarele 30 de zile

28 Mai

Foto:

Instanța de judecată s-a expus astăzi asupra măsurii de arest în privința persoanelor reținute acum 2 zile la postul vamal intern Petricani.

O persoană - arestată și plasată în Penitenciarul 13, trei - arest la domiciliu iar un broker - eliberat pentru că cooperează cu ancheta cooperează cu organul de urmarire penală.

Acum două zile în urma mai multor percheziţii, desfăşurate în incinta postului vamal, dar şi în birourile de serviciu ale brokerilor, 11 persoane, dintre care 6 vameşi şi 5 brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi. Acestea au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare, 5 brokeri fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Reţinuţii  sunt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal - corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Acţiunile de urmărire penală în acest caz sunt în derulare şi vizează o schema complexă care include angajaţi vamali, brokeri şi agenţi economici.

loading...
Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER