Încă 5 persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale. Este vorba despre 3 bărbați și două femei. Astfel, doar pe parcursul zilei de astăzi, 11 oameni au pierdut lupta cu COVID-19.

Bărbatul, de 53 ani, originar din raionul Soroca, a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe data de 17 mai. Acesta mai suferea de bronhopatie obstructivă cronică, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. II și insuficiență cardiacă cronică.

Un alt bărbat, de 70 ani, din raionul Sîngerei, care mai avea diabet zaharat tip2, s-a stins din viață din cauza infecției. Acesta a fost internat la Spitalul din raion pe 14 mai. 

Cel de-al treilea bărbat răpus de COVID-19 avea 68 de ani și era locuitor al municipiului Chișinău. Acesta a ajuns la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală pe 1 mai, după ce fusese transferat de la Centrul COVID-19. Victima mai avea maladii precum diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF 3 și hipertensiune arterială gr. II.

Și o locuitoare a capitalei a pierdut lupta pentru viață. Femeia avea 53 de ani, iar pe 12 mai a fost transferată la Institutul de Medicină Urgentă de la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Aceasta mai avea, pe lângă COVID, boala renală cronică, hipertensiune arterială gr. III și cardiopatie hipertensivă.

A doua femeie ucisă de virus avea 76 ani și era, și ea, locuitoare a Chișinăului. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe 2 mai, fiind diagnosticată cu diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III și obezitate gr. II.

Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261 în R.Moldova.

De la izbucnirea focarului, 7 147 persoane s-au infectat cu COVID-19, 3 802 dintre care au fost declarate vindecate.