Piața de artizanat din scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul Chișinăului, va fi mutată în alt loc al capitalei. Aceasta ar putea fi o alee de arte, iar amplasarea va fi definitivată săptâmâna aceasta. Despre aceasta a anunțat viceprimarul Inga Ionesii în cadrul ședinței online de astăzi a primăriei.

Potrivit ei, urmează să fie organizate consultări publice, la care vor participa și comercianții, unde vor fi prezentate grafic câteva variante de amplasare. Viceprimarul a specificat că în noul loc unde se va desfășura comercializarea tablourilor, obiectelor de artizanat sau suvenire, se va desfășura totul cu autorizație pentru fiecare loc amenajat și legal, nu cum s-a activat până acum. 

„Noi nu ne propunem să-i scoatem cu totul din această activitate, noi ne propunem să creăm o alee de arte unde să fie expuse pentru comercializare lucrările pictorilor, a meșterilor populari, suvenire, doar trebuie să identificăm acest loc”, a mai spus Ionesii. 

Anterior, una dintre opțiunile de reamplasare a pieței de artizanat era în spatele Catedralei, la începutul străzii pietonale.

Scuarul „M. Eminescu”, unde era amplasată până acum piața, va fi reparat și reamenajat. Mulți nu cunoșteau că acolo există un monument al lui Mihai Eminescu, acesta fiind împânzit de obiectele comercializate.