Alte 6 persoane au fost răpuse de noul coronavirus, anunță ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Printre victime este și un medic de doar 45 de ani. Bărbatul lucra la Spitalul Raional din Comrat în calitate de medic infecționist.

Bargan Fiodor a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 15 mai, fiind confirmat cu COVID-19. Medicul suferea și de alte maladii concomitente. Ministerul Sănătății a transmis condoleanțe familiei și colegilor.

„Cu regret, anunțăm despre decesul medicului Bargan Fiodor Dmitri (deces 256), de 45 ani, din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, ca medic infecționist. Un specialist priceput și un om cu o conduită ireproșabilă. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor. Dumnezeu să-l odihnescă în pace”, se arată în textul MSMPS.

Acesta este al 14-lea deces provocat de COVID-19 în rândul angajaților din sistemul medical.

Totodată, alți 2 bărbați și 3 femei au fost răpuși, astăzi, de noul virus. 

Bărbatul de 81 de ani era originar din Chișinău. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 4 mai, fiind testat pozitiv la COVID-19. Acesta suferea și de alte boli, precum hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II și cardiopatie mixtă.

De asemenea, o femeie de 87 ani, din regiunea din stânga Nistrului s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de infecție. Aceasta a mai fost diagnosticată cu cardiomiopatie mixtă.

O altă locuitoare a capitalei, de 83 de ani, a fost internată cu același virus la Spitalul Republican pe 17 mai. Femeia mai suferea de boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II și cardiopatie mixtă.

O altă victimă a noului virus este un bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, care a fost internat la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 pe 15 mai. Acesta mai avea diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică și angină pectorală de efort CL.F.III.

Cea de-a treia femeie răpusă de COVID-19 avea 65 ani. Aceasta fusese transferată de la Spitalul „Sfânta Treime” la Institutul de Medicină Urgentă pe 20 mai. Victima mai suferea de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 256 în R.Moldova. 

Până în prezent, 7 093 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în R.Moldova. Dintre acestea, 3802 au fost vindecate.

La ora actuală, 275 de pacienți testați pozitiv la COVID-19 se află în stare gravă, 23 fiind conectați la aparatele de respirație asistată, iar 591 de oameni sunt în stare de gravitate medie.