Hotelurile, restaurantele, cafenelele, centrele comerciale, piețele și transportul internațional de pasageri ar putea fi reluat peste o săptămână. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon, după ședința cu premierul. Totuși, o decizie definitivă în acest sens va fi luată în această seară de membrii Comisiei pentru Sănătate Publică.

„Împreună cu domnul prim-ministru am decis să propunem Comisiei Naţionale pentru sănătate publică, care va avea ședință astăzi, ca începând cu data de 1 iunie să fie scoase restricțiile pentru activitatea piețelor din municipiul Chișinău și Bălți, centrele comerciale, să deschidem HoReCa, să permitem transportul internațional de pasageri și reluarea activității sălilor fitness, de sport și alte activități. Practic, începând cu 1 iunie, dacă Comisia Sănătate Publică va accepta această propunere, interdicții vor rămâne pentru sistemul educațional - grădinițe, școli - și pentru întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane. Restul restricțiilor sperăm că vor fi scoase”

Amintim că, astăzi, primarul general al capitalei a declarat astăzi, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, că Piața Centrală își va relua activitatea la data de 1 iunie.

Detalii: Chișinău // Î.M. „Piața Centrală” își va relua activitatea la data de 1 iunie

Până în prezent, 7 093 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în R.Moldova, dintre care 3 713 au fost tratate, iar 250 au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul virus.