Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc, care a fost depistat cu COVID-19, și-a făcut publice pe Facebook datele testului pozitiv.

„Impus de falsurile promovate de unii colegi din Parlament, public rezultatul testului la COVID-19”, a scris acesta la poza documentului care confirmă că este infectat cu COVID-19. 

Din document reiese că acesta și-a făcut testul pe 20 mai, în ziua cand a avut loc ședința fracțiunii parlamentare a PDM, unde a fost prezent și Nichiforciuc, confirmat pozitiv cu coronavirus, dar și cinci membri ai Guvernului Chicu.


Amintim că, pe 21 mai, la ședința Parlamentului, președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a anunțat că deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc este infectat cu COVID-19. Nichiforciuc nu are simptome, dar rezultatul este pozitiv la el și la soție.

Detalii: Confirmat // Deputatul PDM Nichiforciuc, testat pozitiv la COVID-19

Ulterior, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a declarat că toți deputații vor trece testul la COVID-19. Aceștia își vor plăti singur costul procedurii. 

Vineri, 22 mai, Parlamentul a intrat oficial în carantină, potrivit unei dispoziții semnate de speakerul Zinaida Greceanîi.

Detalii: DOC // A dat Covid-ul în Parlament: Legislativul intră oficial în carantină