Polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale în ultimele 24 de ore: - 10 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; -trei cazuri de trafic ilicit de bunuri; - o persoană a fost identificată la trecerea frontierei cu consemn național; - trei conaționali documentați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și/sau combatere a bolilor epidemice.

În același timp, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 608 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 2 127 traversări persoane, dintre care 1 098 treceri la frontiera moldo-română, 604 treceri la frontiera cu Ucraina și 425 treceri aeriene.
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 793 traversări persoane;
PTF Otaci –  324 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău - 425 traversări persoane (curse charter Dublin și Paris);
PTF Giurgiulești-Galați - 183 traversări persoane;
PTF Tudora – 206 traversări persoane.
 
În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 3 608 persoane și completate 2 127 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.
 
Tranzitând Ucraina, în punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-au înregistrat șapte cetățeni moldoveni, care au revenit din Federația Rusă și alți 103 conaționali care au fost repatriați din Polonia, Lituania și Republica Belarus.
 
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 224 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.