Nici accidentele cu sfârșit letal par să nu-i sperie pe unii șoferi. Într-o singură noapte, polițiștii au sancționat peste 120 de conducători auto pentru diferite încălcări în trafic. Zeci de oameni au fost identificați la volan în stare de ebrietate, iar alții au circulat cu viteză excesivă chiar pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, acolo unde, săptămâna trecută, s-a produs un accident înfiorător, care a luat viața a doi oameni.

Potrivit INSP, timp de doar 12 ore, ofițerii Direcției de patrulare Centru au depistat 40 de șoferi suspectați de ebrietate, dintre care 18 erau în stare de ebrietatea avansată, 14 șoferi în stare de ebrietate minimă, 5 conducători au refuzat testarea alcoolscopică, iar 3 se aflau în stare de ebrietate narcologică.

Numai în această noapte, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, 65 de conducători auto au fost depistați în trafic și documentați pentru depășirea limitei de viteză.

Alții 19 șoferi au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor (defecțiuni tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie), conducerea unei mașini cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare și pentru încălcarea regulilor privind permisul de conducere.

Amintim că, în noaptea de 16 spre 17 mai, un șofer de 27 de ani, a ucis, din culpă, alți doi oameni, după ce ar fi participat într-o cursă ilegală de mașini pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Acesta se deplasa cu viteză excesivă. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se observa cum acesta a ignorat culoarea roșie a semaforului și s-a izbit violent de un taxi care se deplasa regulamentar, iar apoi a ricoșat într-o altă mașină. Taximetristul a murit pe loc, iar pasagerul său s-a stins pe patul de spital. Conducătorul auto a fost reținut.

Ulterior, poliția a anunțat că va patrula în fiecare noapte, pentru a identifica 

Detalii: UPDATE // (FOTO) Noi detalii despre accidentul din centrul Chișinăului. Șoferul teribilist a fost reținut de poliție