Sistemul medical din R.Moldova a mai pierdut un medic. Este vorba despre chirurgul pediatru Boian Gavril, de 74 ani, care a murit, astăzi, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit autorităților, specialistul a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 9 mai, iar apoi transferat la o clinică privată.

Boian Gavril a fost doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a transmis condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut.

„Un specialist valoros în domeniul chirurgiei pediatrice, care s-a dedicat activităţii didactice în învățământului superior medical peste 40 de ani, contribuind la consolidarea sistemului medical din Republica Moldova şi la salvarea vieţilor a mii de copii”, se arată în mesajul Ministerului.

Până în prezent, 6847 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus în R.Moldova. Dintre aceștia, 3 452 au fost vindecați, iar alți 239 au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.