1,6 milioane de lei au fost acumulați în contul donațiilor făcute de persoanele fizice și juridice. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Chișinău. Potrivit autorităților, suma a fost distribuită spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoarele Chișinăului, precum și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor.

Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziționarea de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.).

Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Banii acumulați au fost distribuiți după cum urmează:

- AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Râşcani, AMT Botanica - câte 250 mii lei;

- AMT Centru - 150 mii lei;

- IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail",  - 100 mii lei;

- IMSP Spitalul municipal nr.4 - 100 mii lei,

- IMSP Spitalul municipal nr.1 - 100 mii lei;

- Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate - 50 mii lei pentru serviciile de transport  a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Entitățile beneficiare de surse din contul de donații vor asigura gestionarea mijloacelor financiare conform destinației, cu prezentarea rapoartelor privind utilizarea acestora și publicarea pe pagina oficială a Primăriei.

Soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetăţeni, este de circa 600 mii lei.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis, iar detaliile sunt prezentate pe pagina web a Primăriei Chișinău.