PCCOCS a remis un comunicat despre perchezițiile care au avut loc astăzi la Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar pe „faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018”. Procurorii susțin că au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

„Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și necesitatea stabilirii adevărului. Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție. Urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu și suporturilor electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate, au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri. Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în rezultatul eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la aprecierea acțiunilor persoanelor”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Amintim că Deschide.MD a scris în această dimineață că perchezițiile au avut loc în biroul procurorului anticorupție, Mihail Ivanov, dar și în biroul lui Sergiu Ganța, șeful Direcției 3 Combaterea Corupției din cadrul CNA.

Surse avizate ne-au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu un dosar din 2018, instrumentat de Mihail Ivanov și Sergiu Ganța. Este vorba despre „dosarul mitei pentru procurori” în care au fost implicați acuzatorii Roman Clim și Eugen Tifoi - ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău.

Cei doi, în comun cu alte trei persoane, printre care ofițeri și foști angajați ai INI, aveau statut de bănuit într-un dosar de corupție în care ar fi pretins mită de 200.000 de euro. Într-un final, aceștia s-ar fi ales doar cu 75 de mii. 

Detalii despre procurorii și ofițerii din dosarul „€200.000” // Cât și cum au primit banii