Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a mulțumit ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță, pentru sprijinul de 15 milioane de lei acordați de statul român pentru construcția unui bloc nou al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat. Totodată, Vlah l-a informat pe ambasador că au fost identificați și restul banilor pentru realizarea proiectului, în valoare de 5,6 milioane lei, din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi de lucru dintre cei doi oficiali.

Tot în cadrul întrevederii, Vlah a menționat că autoritățile din Găgăuzia sunt gata să implementeze practici privind învățarea profundă a limbii de stat - limba română. Aceasta a subliniat că, în anul viitor de studii, la liceul nr. 2 din Ceadîr-Lunga, pentru prima dată va fi formată o clasă care va studia în limba română. 

Bașcanul și ambasadorul României au discutat și despre lupta împotriva coronavirusului. Vlah a menționat că în aceste zile în Ceadîr-Lunga se va deschide al doilea centru COVID-19. Astfel, cei doi au vorbit despre disponibilitatea livrării de aparataj medical necesar pentru combaterea infecției.

Menționăm că, construcția blocului de studii al liceului românesc „Mihai Eminescu” din Comrat va fi  posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019.

Detalii: Liceul românesc din Comrat va fi extins! Ministerul Educației „a identificat mijloace financiare”

Detalii: Ministrul Educației, la liceul „M.Eminescu” din Comrat: Prin consolidarea eforturilor vom valorifica ajutorul oferit de România