Restaurantele și cafenelele se pregătesc să-și redeschidă ușile pentru clienți începând cu 1 iunie. Reprezentanții Asociației de profil au anunțat că au elaborat un protocol care conține măsuri stricte de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. Documentul a fost avizat de ANSP, susțin reprezentanții sectorului.

Asociația patronală a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova susține că adaptarea la cerințele autorităților reprezintă una dintre precondițiile relansării activității. 

„Aceste reguli stricte ne vor permite să oferim siguranță angajaților și clienților. Vorbim de adaptarea condițiilor pentru garantarea distanței sociale, asigurarea igienei personale și reducerea la maxim a riscului de infectare”

Potrivit documentului, distanța dintre mesele instalate în localurile de agrement ar trebui să fie de minimum 1,5 metri. Totodată, la o masă vor putea sta maximum 8 persoane, excepție de la această regulă fac familiile, rudele de gradul I și II.

Angajații vor fi obligați să poarte măști, mănuși și să le fie verificată temperatura înainte de începerea programului de lucru. Sălile vor fi dotate cu dezinfectant și vor fi igienizate.

Mai multe măsuri puteți vedea în documentul de mai jos.