UPDATE // 10:13// Surse avizate ne-au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu un dosar din 2018, instrumentat de Mihail Ivanov și Sergiu Ganța. Este vorba despre „dosarul mitei pentru procurori” în care au fost implicați acuzatorii Roman Clim și Eugen Tifoi - ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău.

Cei doi, în comun cu alte trei persoane, printre care ofițeri și foști angajați ai INI, aveau statut de bănuit într-un dosar de corupție în care ar fi pretins mită de 200.000 de euro. Într-un final, aceștia s-ar fi ales doar cu 75 de mii. 

Detalii despre procurorii și ofițerii din dosarul „€200.000” // Cât și cum au primit banii

Solicitat telefonic, șeful PCCOCS, Ion Caracuian, a refuzat să confirme sau să infirme și a declarat că nu ne poate oferi mai multe informații.

Sursele noastre au ținut să menționeze că atât procurorul anticorupție Mihail Ivanov, cât și ofițerul CNA, Sergiu Ganța, urmează să fie reținuți pentru 72 de ore.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit acestora, perchezițiile au loc în biroul procurorului anticorupție, Mihail Ivanov, dar și în biroul lui Sergiu Ganța, șeful Direcției 3 Combaterea Corupției din cadrul CNA. Cei doi anterior ar fi instrumentat dosarele în care a fost vizat decanul facultății de drept de la USM, Sergiu Brînza, și soția sa, Liubovi Brînza, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediu Centru.

Contactată telefonic, Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, a declarat pentru Deschide.MD că: „Nu confirm și nici nu infirm”.