Paginile mai multor instituții de stat au fost astăzi blocate. Responsabilii de la Centrul de Telecomunicații Speciale spun că este vorba despre niște lucrări tehnice.

Paginile de internet ale mai multor ministere și instituții din Republica Moldova printre care Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Ministerul Tineretului şi Sportului și Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor nu puteau fi accesate nici aseară, nici astăzi în prima jumătate a zilei.

Sunat pentru o explicație, directorul CTS, Serghei Popovici, a declarat pentru Deschide.MD că este vorba despre niște lucrări tehnice.

”Mutăm aceste site-uri pe un alt server. Nu vă faceți griji, totul e în regulă. Am decis să facem aceste lucrări în zile de odihnă când aceste pagini nu sunt foarte aglomerate ”, ne-a declarat funcționarul. 

Amintim că anterior, în ziua când au avut loc alegerile prezidențiale, dar și de Ziua Independenței, mai multe pagini oficiale ale instituțiilor de stat au fost supuse câtorva sute de mii de atacuri cibernetice.