Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi în Parlament că toți deputații democrați trebuie imediat să se autoizoleze, după ce colegul lor de fracțiune cu care au contactat ieri, Eugen Nichiforciuc, a fost testat pozitiv la COVID-19.

„Avem o abordare unică. Conform tuturor rigorilor este vorba despre regimul de autoizolare și cum a menționat domnul Furtună, după o perioadă anumită de timp, câteva zile, se recomandă testarea. Dar autoizolarea este obligatorie”, a declarat Dumbrăveanu.

Prezent în Parlament, șeful Agenției Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a reiterat că autoizolarea este obligatorie.

„În baza evaluării circumstanțelor contactului, fiecare și-l apreciază, cu cel infectat este corect să se autoizoleze, iar la sfârșit de săptămână trebuie de organizat testele”, a declarat Furtună. 

Opoziția parlamentară cere izolarea fracțiunii PDM

Amintim că prereședintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a anunțat mai devreme că Nichiforciuc a fost testat pozitiv la coronavirus. Potrivit lui Diacov, Nichiforciuc nu are simptome, nu are probleme, dar rezultatul este pozitiv la el și la soție. Este de menționat că ieri a avut loc ședința fracțiunii parlamentare a PDM unde a fost prezent și democratul Nichiforciuc, confirmat pozitiv cu coronavirus.