Șoferul automobilului Audi care a provocat un grav accident sămbăta trecută pe bulevardul Ștefan cel Mare, refuză să colaboreze cu organele de anchetă. Anunțul a fost făcut de către Poliția Capitalei pe pagina de Facebooka instituției. Totodată, s-a dovedit că acesta era treaz când a comis accidentul.

„În adresa organului de urmărire penală, care instrumentează cauza penală, au parvenit rezultatele expertizei sângelui conducătorului auto de la volanul Audi. Pentru stabilirea prezenței sau absenței alcoolului în organismul acestuia, i-au fost prelevate probele biologice imediat ce a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă. Rezultatul s-a dovedit a fi negativ,analizele indicând lipsa alcoolului. Este de menționat faptul că șoferul automobilului Audi nu colaborează cu organele de urmărire penală. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Organele de drept continuă investigațiile, pentru a stabili toate circumstanțele. Acțiunile de urmărire penală sunt efectuate sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău”, se anunță în comunicat.

Totodată, poliția informează că șoferul automobilului de marcă Dacia Logan și pasagerii care în momentul impactului se aflau în unitatea de transport la moment sunt în afara oricărui pericol.

Totodată este de menționat faptul că șoferul automobilului Audi nu colaborează cu organele de urmărire penală. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.
Organele de drept continuă investigațiile, pentru a stabili toate circumstanțele. Acțiunile de urmărire penală sunt efectuate sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău.

Amintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, un automobil de model „Audi”, condus de un tânăr de 27 de ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt s-a ciocnit cu un automobil "Toyota" (taxi), condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail. Taximetristul avea la bord un pasager. În urma impactului, Audi a fost proiectat într-o Dacia Logan, condusă de un bărbat de 40 de ani, ulterior tamponând un Volkswagen ce era parcat.

În rezultat, șoferul automobilului de marcă Toyota a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii unităților de transport Dacia și Audi, precum și pasagerii acestora. Din păcate, traumele pasagerului de 46 de ani din Toyota nu au fost compatibile cu viața.