UPDATE (10:37) Curtea Constituțională a decis să accepte cererea de recuzare înaintată de Sergiu Sârbu depusă pe numele lui Vladimir Țurcan.

Știrea inițială

Deputatul Sergiu Sârbu a cerut acum câteva minute recuzarea judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan de la ședința în care urmează să se decidă asupra legalității concursului pentru funcția de procuror general câștigat de Alexandr Stoianoglo.

„Domnul Țurcan se afla în funcția de deputat din partea PSRM atunci când a fost organizat concursul pentru funcția de procuror general. Respectiv atunci dumnealui a votat pentru domnul Stoianoglo la numire. Mai mult dumnealui a votat pentru aprobarea regulamentului concursului. respectiv considerăm că dumnealui nu are voie să participe la ședința de astăzi” a declarat Sârbu. 

Cinci deputați democrați, printre care și Pavel Filip cu Dumitru Diacov, au cerut retragerea sesizării de la Curtea Constituțională cu privire la legalitatea concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales procuror general. Potrivit parlamentarilor, „obiectul sesizării este unul epuizat”.

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe astăzi asupra legalității concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general. Totodată, Înalta Curte se va expune asupra legalității aflării lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Citiți și: Curtea Constituțională va examina legalitatea concursului prin care Stoianoglo a fost ales procuror general