Alte patru persoane au fost răpuse de noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat și trei femei, anunță ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

O femeie de 63 de ani și alta de 66 de ani, ambele internate la Spitalul Clinic Municipal numărul 1, au fost răpuse de noul virus. Prima victimă suferea de insuficiență cardiovasculară, pulmonară, neuronală, cardiomiopatie mixtă. Medicii au diagnosticat-o pe cea de-a doua cu insuficiență cardiovasculară, renală, neuronală, gastrointestinală, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială și limfom non-Hodgkin.

De asemenea, un bărbat de 78 de ani, din Briceni, care a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 17 mai, a pierdut lupta cu virusul. Acesta mai avea insuficiență renală, encefalopatie discirculatorie mixtă și boala Alzheimer.

Cea mai tânără victimă de astăzi avea 47 de ani și era locuitoare a Chișinăului. Femeia a fost internată  pe 14 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Specialiștii afirmă că aceasta mai suferea de cașexie, etilism cronic și encefalomielopolineuropatie de geneză mixtă.

Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 232 în R.Moldova. 

Până în prezent, 6 553 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care 3 089 au fost declarate vindecate.

Totodată, 266 de contaminați se află în stare gravă la spital, 21 - conectați la aparate de respirație asistată, iar 545 sunt în stare de gravitate medie.