Implementarea sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, demararea lucrărilor de construcție a noului bloc de studii; studierea limbii române în UTAG; desfășurarea procesului educațional în instituția de învățământ, acestea și alte subiecte au fost abordate astăzi, 19 mai, în cadrul vizitei de lucru desfășurate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat.

La întrunire au participat și Bașcanul UTAG, Irina Vlah, directorul Fondului de Investiții Sociale din Republica Moldova (FISM), Iurie Chiorescu, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, Svetlana Stoianov, cadre didactice ș.a.

„Asigurarea accesului tuturor elevilor la studii de calitate reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și doar prin consolidarea eforturilor comune vom reuși să valorificăm ajutorul nerambursabil oferit de România. Cele 5,6 milioane de lei, care urmau să fie achitate din bugetul autonomiei, vor fi acoperite din contul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, iar pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor de construcție, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va transmite neîntârziat către FISM o scrisoare de garanție privind asigurarea acoperirii contribuției autorității publice locale, pentru ca lucrările de construcție să înceapă imediat”, a afirmat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul vizitei, ministrul Igor Șarov a vizitat sălile de clasă, cabinetul metodic și cantina Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat.

Menționăm că, construcția  blocului de studii va fi  posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019.

Detalii: Liceul românesc din Comrat va fi extins! Ministerul Educației „a identificat mijloace financiare”

Costul lucrărilor civile constituie 20 051 381, 08 lei și include lucrările de construcție a unui bloc nou de studii.