Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Veaceslav Platon, a fost condamnat ilegal și că dosarul său a fost falsificat.

„Dosarul în privința cetățeanului Platon a fost falsificat în totalitate. Acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și intepretare eronată a faptelor ca rezultat din acuzațiile lui Șor. Prin urmare cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și respectiv ilegal să-și ispășească pedeapsa. În baza probelor acumulate procuratura va iniția procedura de revizuire a sentinței în privința acestuia și va insistat pe examinarea echitabilă a cazului cu garantare tuturor drepturilor procesuale ale acestuia, lucru de care a fost anterior privat”, susține Stoianoglo.

Amintim că pe 7 mai, Curtea Supremă de Justiție a declarat ca inadmisibile recursurile avocaților lui Veaceslav Platon. Aceștia au depus recurs de anulare împotriva hotărârii judecătorești irevocabile după epuizarea căilor ordinare de atac.

Veaceslav Platon ar fi încercat să-și croiască punți spre judecători, așa că aceștia i-ar fi admis, deloc dezinteresat, cererile privind rejudecarea dosarului în care este învinuit de sustragerea a sute de milioane de lei din conturile companiilor „Moldasig” și „Alliance Insurance Group”.

Conform surselor Deschide.MD, fostul deputat le-ar fi plătit sume colosale magistraților de la CSJ și Curtea de Apel care i-au examinat cazul. În ianuarie a acestui an, Platon a obținut ceea ce-și dorea – casarea dosarului, așa că, potrivit unor oameni din sistemul judecătoresc, ale căror nume nu le putem dezvălui, acesta s-a apucat de „rezolvat” celălalt dosar, în care este acuzat de delapidarea fondurilor din sistemul bancar, inclusiv BEM.

Detalii: Eliberarea lui Platon a eșuat. Cererile avocaților, respinse de CSJ

Înainte de Revelionul 2019-2020, Veaceslav Platon a fost escortat la Procuratura Generală pentru audieri care au durat mai bine de patru ore.

DetaliiVeaceslav Platon este audiat mai bine de 4 ore la Procuratura Generală