Protestul veteranilor anunțat pentru astăzi a început în jurul orei 10:00 în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Până la această oră s-au adunat circa 1000 de oameni, însă protestatarii continuă să vină masiv în grupuri. Poliția împânzit centrul capitalei de la primele ore ale dimineții.

UDATE // Veteranii anunță că pe data de 31 mai vor organiza un nou protest pentru a cere demisia lui Dodon și a Guvernului său. „Vom fi și mai mulți și mai puternici”, au declarat protestatarii. 

UPDATE 13:00 // Protestatarii au pornit în marș spre Președinție scandând „demisia Dodon; Dodon la tomberon”. 

UPDATE 11:50 // Liderii manifestanților au declarat că nu pleacă din PMAN până nu au un răspuns concret în privința revendicărilor lor. Aceștia au dat citire rezoluției protestului: „Noi veteranii de război, cetățeni ai R. Moldova, constatăm că și după fuga lui Plahotniuc statul a rămas captiv. Constatăm că politica din R. Moldova a degradat definitiv. Constatăm că Guvernul Chicu a lui Igor Dodon nu are capacitate să gestioneze criza provocată de COVID-19 și să rezolve criza economică. (...) De dragul puterii, Igor Dodon încearcă să ne dezbine și să ne învrăjbească pe noi, pentru că știe că nu este capabil să fie președinte încă un mandat. El și cu PSRM s-a angajat să federalizeze R. Moldova. Cerem demisia Guvernului Chicu și crearea unui Guvern profesionist, demisia neîtârziată a Zinaidei Greceanîi din funcția de președinte al Parlamentului, demisia neîtârziată a lui Igor Dodon din funția de președite”

UPDATE: Protestatarii anunță că vor merge astăzi la Președinție, pentru a cere demisia lui Igor Dodon. Aceștia scandează „demisia Dodon, demisia Chicu și rușine”. 

Amintim că Consiliul Național al Veteranilor de Război desfășoară astăzi un protest în centrul capitalei. Veteranii cer demisia Guvernului Chicu și a președintelui Dodon.

FOTO, VIDEO // Guvernarea se teme de popor? Centrul Chișinăului împânzit de Poliție