Centrul Chișinăului, unde astăzi are loc un protest al veteranilor împotriva guvernării este împânzit cu polițiști și mașini ale forțelor speciale de ordine. Mai multe imagini au fost plasate de internauți pe rețelele de socializare.

Amimtim că Consiliul Național al Veteranilor de Război desfășoară astăzi un protest în centrul capitalei. Veteranii au venit cu un apel către administrațiile publice locale să ia atitudine și să ajute veteranii și alte categorii de cetățeni să se deplaseze pe 17 mai la Chișinău, iar către oamenii de bună credință – să ajute protestatarii cu transport, echipament de protecție sau alimente.

Într-o conferință de presă la IPN, veteranul Constantin Covrig a declarat că veteranii vor ieși la protest pentru că „mafia trebui să plece, justiția să-și facă datoria, iar cetățeanului trebuie să-i fie întoarsă demnitatea şi dreptatea. „Pe parcursul a 30 de ani de independența, toate guvernările ce sau perindat la putere mi-au tot promis sarea și marea, ca în final să avem o țară fără economie, total coruptă, o populație alungată peste hotare, o sărăcie și mizerie totală. Unul din cele mai vulnerabile pături sociale suntem noi, veteranii de război, ce au luptat la Nistru, în Afganistan și alte războaie post sovietice”, a menționat Constantin Covrig.