Sute de părinți ai căror copii învață sau ar dori să își facă studiile în singurul liceu românesc din Comrat au inițiat o petiție prin care solicită Adunării Populare din UTA Găgăuzia să-și revizuiască decizia privind refuzul de a aloca 5,6 milioane de lei pentru construcția unui nou bloc de studii.

Stimați deputați ai Adunării Populare din UTA Găgăuzia, noi respectăm opinia dvs și comunitățile pe care le reprezentați, dar vă rugăm să revizuiți decizia din 15 mai 2020, să studiați problema și să susțineți Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. S-a depus mult efort pentru a atrage aceste investiții în UTA Găgăuzia și pierderea proiectului respectiv este extrem de dureroasă atât pentru părinți, cât și pentru cei care au contribuit la realizarea acestuia”, se arată în petiția care poate fi semnată aici.

Contribuția autorităților locale de la Comrat ar fi fost nesemnificativă, comparativ cu cele peste 15 milioane de lei, care au fost acordate de România.

Amintim că Guvernul României urma să acopere costurile pentru extinderea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat. Valoarea totală a lucrărilor constituia 20 051 381, 08 lei și includea lucrări de construcție a unui bloc nou de studii, care ar fi contribuit la mărirea accesului copiilor din regiune la studii în limba română.

Sursa: Infoprut