În timpul pandemiei provocate de noul coronavirus, România a donat Republicii Moldova ajutor în sumă de peste 65 de milioane de lei, ceea ce reprezintă de câteva ori mai mult decât au donat restul partenerilor externi luați la un loc.

Potrivit datelor emise de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul S.A „SanFarm-Prim”, care a fost desemnată de către Comisia Situații Excepționale drept depozit farmaceutic pentru recepționarea și eliberarea echipamentelor anti-COVID-19 donate sau achiziționate de R.Moldova, autoritățile moldovenești au recepționat donații în valoare de peste 70 de milioane de lei, dintre care aproape 66 de milioane au fost donate de statul român.

VIDEO cu drona // Convoiul umanitar românesc a trecut Prutul

Ajutoare sub formă de medicamente și echipament a mai oferit China, în valoare de circa 1 milioane de lei, Turcia – 2 milioane de lei, UNICEF – peste un milion de lei, Azerbaidjan – aproape 5 milioane de lei. Totodată, donații sub formă de medicamente și echipament a oferit Germania, Ungaria și Polonia.