Comercianții din Piața Centrală vor organiza sâmbătă, 16 mai, un nou protest. Despre acest lucru anunță consilierul municipal din partea Platformei DA și unul dintre patentari care activează în cadrul pieții, Ruslan Verbițchi.

Comercianții din Piața Centrală organizează sâmbătă 16.05.2020, UN PROTEST PAȘNIC. Ne adunăm la orele 08.00 la intrarea în Piața Centrală din str. Armenească, cu respectarea tuturor normelor sanitare: purtăm MĂȘTI DE PROTECȚIE obligatoriu și MĂNUȘI, păstrăm distanță socială și respectăm legislația în vigoare. Vrem să lucrăm altfel MURIM DE FOAME!”, a scris Verbițchi pe pagina sa de Facebook.

De precizat că zilele trecute zeci de comercianți de la Piața Centrală din Chișinău au protestat, solicitând de la autoritățile capitalei să redeschidă piața îndată ce va fi sistat regimul stării de urgență, sau după data de 15 mai.

Detalii: Protest la „Piața Centrală” din Chișinău. Comercianții vor să revină la muncă

Menționăm că astăzi a avut loc un protest și în municipiul Bălți, unde vânzătorii s-au arătat nemulțumiți de măsurile restrictive aplicate de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Oamenii au solicitat Guvernului și președintelui R.Modova să permită deschiderea piețelor comerciale.

La fel, duminica, 17 mai, va avea loc un alt protest în centrul capitalei, organizat de Consiliul Național al Veteranilor de Război, Ei se arată nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au îndeplinit solicitările veteranilor expuse în luna martie curent, când au desfășurat un protest de amploare. Mai exact, aceștia au solicitat să aibă îndemnizații de 3 mii de lei pentru fiecare veteran și pentru văduvele veteranilor, asigurarea cu poliță medicală pe toată viața, scutirea de taxe în transportul public. Însă, discuțiile cu prim-ministrul Ion Chicu nu au dat rezultate pozitive.

Detalii: VIDEO // Veteranii de război anunță protest pentru duminică, 17 mai