Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au descins la mai multe adrese din țară, în cadrul cauzei penale inițiate pe faptul schemei de contrabandă cu valută străină de la postul vamal Leușeni.

Potrivit unui comunicat al Serviciiului Vamal, până în prezent, organele de anchetă au efectuat 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți.

„În cadrul acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane. Bănuiții sperau să mascheze marfa și să o ascundă de la controlul vamal, intenționând să o scoată ilegal din țară cu destinația Uniunea Europeană. Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor”, se arată în comunicat.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Anterior, Deschide.MD a relatat că cei 1.590.660 de euro ar proveni din contrabanda cu țigări, iar beneficiarul lor ar fi unul dintre frații Tătăroi. Într-un comunicat de presă, PCCOCS a anunțat că procurorii analizează mai multe versiuni, printre care și cele vehiculate în presă.

Conform aceluiași comunicat, banii au fost împachetați, sigilați, și sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal, iar TIR-ul a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni, dar și faptul că ersoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Care a fost traseul TIR-ului cu 1,5 mln de euro descoperiți la vama Leușeni

FLASH (VIDEO) // Captură impresionantă la vama Leușeni. Un milion jumătate de euro, descoperiți într-un TIR

Noi detalii despre cei 1,5 mln de EURO, la Leușeni. Cui aparține TIR-ul și ai cui ar fi banii

PCCOCS despre captura de 1,5 mln euro, la Leușeni: Analizăm mai multe versiuni, inclusiv și cele vehiculate în presă