În după amiaza zilei de astăzi, 13 mai, a avut loc o nouă intervenție comună SMURD pentru un bărbat în vârstă de 64 de ani de la Cahul. Misiunea a fost efectuată de un medic SMURD România în comun cu echipa din cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Cahul și medicii Spitalului raional. Transportarea asistată a persoanei a fost efectuată pe cale terestră prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1, informează IGSU.

Pacientul diagnosticat cu COVID -19 și probleme respiratorii a fost preluat de la unitatea medicală din Cahul și transportat în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău. Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicații. 

Amintim că un grup de 42 de medici și paramedici din România activează în spitalele din țara noastră în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfășoară în secțiile de terapie intensivă a unităților medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova aceștia intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor, aflați în dificultate.