Două localități din R.Moldova mai rămân în carantină. Este vorba despre orașul Ștefan Vodă și satul Talmaza din același raion. Astăzi, premierul Ion Chicu a anunțat că mai multe localități vor ieși din izolare în următoarele zile.

Astfel, începând de astăzi, în municipiul Soroca a fost sistat regimul.

„Din data de 11 mai, în orașul Glodeni va fi ridicat acest regim (...) De asemenea, de pe data de 10 mai se sistează regimul de carantină în satele Etulia și Cișmichioi din raionul Vulcănești, UTA Găgăuzia”, a subliniat prim-ministrul.

Totodată, autoritățile au anunțat că restricțiile vor fi ridicate și în satul Brânzeni, din raionul Edineț. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia pentruu Situații Excepționale la nivel local. 

Amintim că, de la izbucnirea focarului de infecție, în R.Moldova, 4 728 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus. 1 826 au fost vindecate, iar pentru 150 de pacienți virusul a fost fatal.

Până în prezent, în raionul Ștefan-Vodă, 265 de locuitori au fost testați pozitiv la COVID-19. 258 de cazuri au fost depistate la Soroca, 187 - la Glodeni, 77 - la Vulcănești și 147 - la Edineț.