Curtea Supremă de Justiție a declarat ca inadmisibile recursurile avocaților lui Veaceslav Platon. Aceștia au depus recurs de anulare împotriva hotărârii judecătorești irevocabile după epuizarea căilor ordinare de atac.

Amintim că Veaceslav Platon ar fi încercat să-și croiască punți spre judecători, așa că aceștia i-ar fi admis, deloc dezinteresat, cererile privind rejudecarea dosarului în care este învinuit de sustragerea a sute de milioane de lei din conturile companiilor „Moldasig” și „Alliance Insurance Group”.

Conform surselor Deschide.MD, fostul deputat le-ar fi plătit sume colosale magistraților de la CSJ și Curtea de Apel care i-au examinat cazul. În ianuarie a acestui an, Platon a obținut ceea ce-și dorea – casarea dosarului, așa că, potrivit unor oameni din sistemul judecătoresc, ale căror nume nu le putem dezvălui, acesta s-a apucat de „rezolvat” celălalt dosar, în care este acuzat de delapidarea fondurilor din sistemul bancar, inclusiv BEM.

Detalii: Platon se pregătește de libertate. Pune presiuni și „investește” milioane € în sistemul judecătoresc pentru eliberarea sa

Pronunțarea deciziei motivate va avea loc la data de 5 iunie.