În aceste momente sub podul de la Telecentru are loc ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România.

 Live updates

UPDATE 13:36 Chicu a apărut în fața celor prezenți, care au început să-l huiduiască și să strige „Rușine!”

UPDATE 13:40 Premierul R. Moldova a mulțumit autorităților române pentru sprijinul acordat și pentru că nici cele mai grele timpuri nu opresc ajutorul român. „Sunt convins că în această perioadă putem construi istoria unei noi perioade de colaborare. Vom face așa ca fiecare medic și pacient să cunoască că echipamentele și medicamentele sunt oferite de frații români. Medicii folosind produsele medicale din România vor salva vieți. Ce poate fi mai frumos! Pe noi nevoia ne unește. Mulțumesc aparte președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban pentru acest suport.”

UPDATE 13:44 Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Sănătății: „Acest ajutor vine în momente de provocare pentru sistemul sănătății. Avem de înfruntat un dușman unic atât pentru R. Moldova cât și România. Acest ajutor va aduce plus valoare, va consolida sistemul de sănătate”.

UPDATE 13:48 Nelu Tătaru, Ministrul român al Sănătății: „Suntem într-un moment când România a demonstrat că a fost este și va fi alături din R. Moldova. Corpul medical venit din România încearcă să ajute cetățenii R. Moldova. Dincolo de limbă istorie și cultură suntem într-un parteneiariat strategic. Să nu uităm pe cei care în aceste momente au pierdut apropiați care s-au afectat cu COVID-19. Fruntea sus celor care sunt în prima linie!” 

UPDATE 13:50 Marcel Vela, Ministrul român de Interne: „E un moment extrem de important. Cred că trebuie să dovedim fraternitate și bună înțelegere. România a fost, este și va fi alături de R. Moldova. Din experiența acestei pandemii putem învăța un lucru important: frații sunt cei mai apropiați. Legătura de limbă, sânge demonstrează că nu trebuie să fim indiferenți. Mulțumesc MAI din R. Moldova pentru buna colaborare”.

În încheierea ceremoniei, cei care au venit să asiste au scandat „Unire!” și ”Mulțumim!”

În continuare va avea loc donarea unui prim lot de echipamente medicale și medicamente, la Institutul de Medicină Urgentă.