Încă o instituție medicală a devenit focar de coronavirus. Este vorba despre secția Neurologie a Spitalului Sfânta Treime din Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a declarat că 11 angajați au fost infectați cu COVID-19. 

Chiar și așa, instituția nu-și va sista activitatea.

„Sistarea activității acestei secții nu va fi realizată, dat fiind faptul că actualmente se realizează schimbarea echipelor de lucrători medicali”, a concluzionat Dumbrăveanu.

Amintim că, astăzi, șefa Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău a declarat că 13 angajați și 12 pacienți ai Spitalului clinic numărul 4 din capitală au fost infectați cu noul coronavirus.

Detalii: 13 lucrători medicali și 12 pacienți ai Spitalului nr.4 din capitală, infectați cu COVID-19

Anterior, autoritățile anunțau că focare de COVID au fost înregistrate și la Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul din Sângerei, Asistența Medicală Urgentă din Chișinău ș.a.

De asemenea, Dumbrăveanu a anunțat că Spitalul din Ștefan-Vodă, închis în carantină, își va relua activitatea începând de mâine. Acest lucru se va produce treptat, susțin autoritățile. Inițial, își vor relua programul de muncă angajații secției Chirurgie a instituției, urmați de cei din secția boli infecțioase și pediatrie.