13 lucrători medicali și 12 pacienți ai Spitalului numărul 4 din capitală au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Informația a fost făcută publică de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

Potrivit acesteia, trei angajați au fost internați la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, doi au fost internați în instituția medicală în care activează, iar ceilalți se află la tratament la domiciliu. 

Tatiana Bucearschi a declarat că ceilalți angajați care au fost supuși testării și a căror rezultate au fost negative la prezența COVID, se află în autoizolare. 

De asemenea, 10 pacienți ai instituției se află în stare satisfăcătorare și rămân internate la Spitalul numărul 4. Totodată, un alt pacient a fost dus la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în timp ce o persoană a fost transferată la Spitalul Clinic Republican, întrucât starea sa s-ar fi agravat.

Până acum, 102 lucrători medicali din Chișinău au fost dianosticate cu noul coronavirus. 

De la izbucnirea focarului, 4 121 de oameni au fost testați pozitiv pentu COVID-19, dintre care 1 423 au fost tratați, iar 128 au murit din cauza infecției.