Avocata Ana Ursachi se pare că anterior a planificat împreună cu mai mulți șefi din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare, campanii mediatice care erau publicate la postul de televiziune JurnalTV.

Acest lucru reiese dintr-o nouă înregistrare cu camera ascunsă, care ar fi fost făcută de Ana Ursachi pe 2 aprilie 2010 și care a apărut astăzi în spațiul public. Din imaginile video se vede că camera de luat vederi era ascunsă sub bluza avocatei. Aceasta este în biroul fostului șef-adjunct al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Petru Bârcă și discută cu acesta despre unele informații pe care le-a primit de la Bîrcă și pe care le-a făcut publice. La un moment dat avocata ,este certată de șeful-adjunct de la DIP pentru că ar fi făcut publice informații care nu trebuiau să ajungă în spațiul public. 

Într-un final, Ursachi, îl convinge pe Bîrcă să-i de-a noi informații, despre fostul procuror general Valeriu Zubco, pe care cei doi l-au identificat drept „țap ispășitor” și pe care ulterior avocata să le difuzeze la postul de televiziune JurnalTV. 

Potrivit aceleași înregistrări la final intră și Veaceslav Ceban, care pe atunci ocupa funcția de șef al DIP, iar ulterior a devenit viceministru al MAI și comandantul Trupelor de Carabinieri. Avocata Ana Ursachi îi oferă detalii lui Ceban despre o campanie mediatică pe care urma să o pregătească la acea vreme. 

Amintim că pe 22 noiembrie oamenii legi au desfășurat percheziții la domiciliul avocatei. Presa scria atunci că printre probele ridicate de oamenii legii se numără înregistrări video și audio cu judecători, procurori, politicieni și mulți alții, toate făcute cu tehnică specială, pe care i-ar fi pus-o la dispoziție Anatol Stepuleac, ex-angajat MAI, care concubinează cu avocata căutată de poliție și procuratură pentru omor.

Polițiștii au aflat că tatăl Anei urma să zboare într-o dimineață, la ora la 4:00, la Minsk, prin Odesa, unde urma să-i transmită toate materialele adunate de ea timp de mai mulți ani.

Ulterior în presă au apărut mai multe înregistrări video făcute cu camera ascunsă dar și audio făcute de avocata Ana Ursachi, înregistrări care lasă de înțeles că aceasta își înregistra clienții sau pe alte persoane cu care se afla în contact.