Nicolae Pascaru, membrul Comisiei pentru culte și patrimoniu cultural din cadrul Consiliului societății civile pe lângă Președintele R.Moldova, Igor Dodon, susține că ajutorul oferit de România „miroase a populism”. Totodată, acesta vine și cu acuzații în adresa liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis.

Ar fi bine ca aceste «ajutoare», eu defapt le numesc niște «compensații», care vin sa fie făcute fără populism pentru ca cetățenii moldoveni înteleg toate aceste lucruri. România ne-ar fi ajutat mult dacă acum o lună când la Iași, București, debarcau mii de moldoveni care se reîntorceau să fie testați. Înțelegem perfect că nimeni nu era pregătit. Nici un guvern din lume nu ar fi admis acest scenariu pentru măcar o secundă. Ar fi bine însă ca statul român să-și concentreze toate forțele spre zona Moldovei- Suceava, Botoșani și alte orașe care au devenit mari focare. Nu e cazul ca Iohannis să facă populism ieftin. România nu are potențialul SUA, Chinei, Rusiei și nici măcar Ungariei. Toate aceste ajutoare să le păstreze pentru spitalele din București, Iași, acolo unde lucreaza și astăzi cetățeni ai Republicii Moldova”, a scris el, citat de noi.md.

De precizat că ieri, Igor Dodon, a anunțat că a „convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova”, eveniment la care a participat și Pascaru.

Menționăm că Pascaru este și consilier municipal în Chișinău, ales pe listele PSRM.

Amintim că, ieri o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății au venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale de aici în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Totodată, Guvernul român a aprobat ieri și o hotărâre de Guvern, prin care va fi alocată osuma de 3,5 milioane de dolari către R. Moldova. Banii vor fi oferiți sub formă de materiale, echipamente, medicamente, substanțe necesare în bătălia anti-COVID și anume: 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra.

De precizat că Igor Dodon a venit în această dimineață cu un mesaj de mulțumire pentru suportul oferit de România în aceste vremuri grele: „Prietenul la nevoie se cunoaște. Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19”.

Detalii: Mai bine mai târziu decât niciodată. Dodon mulțumește României pentru sprijinul acordat în lupta cu pandemia

Menționăm că tot astăzi, deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, a reproșat României că „a sărit” în ajutor după ce a făcut-o Ungaria. Țîrdea se mai arată deranjat că ajutorul României a fost oferit de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, „cu fanfare și ședințe foto”, operând în cazul dat cu un fals: fanfare nu au existat, iar poze se realizează la orice eveniment de acest gen.

Detalii: PSRM-istul Țîrdea atacă ajutorul României prin minciună și manipulare