Banii oferiți ieri, 30 aprilie, de către Renato Usatîi medicilor din România, i-au fost restituiți integral primarului de Bălți, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în R. Moldova.

„Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire. Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate,  unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale.

Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Amintim că ieri, primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a oferit medicilor și asistenților medicali veniți astăzi din România să sprijine R. Moldova în lupta cu pandemia câte un premiu de 1000 de dolari. Totodată, Usatîi a declarat că la plecare le va oferi lucrătorilor medicali din România câte un curcan.

Detalii: VIDEO // Usatîi a oferit medicilor din România câte 1000 de dolari. La plecare le-a promis câte un curcan penit