VIDEO // Usatîi a oferit medicilor din România câte 1000 de dolari. La plecare le-a promis câte un curcan penit

30 Aprilie

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a oferit medicilor și asistenților medicali veniți astăzi din România să sprijine R. Moldova în lupta cu pandemia câte un premiu de 1000 de dolari. Totodată, Usatîi a declarat că la plecare le va oferi lucrătorilor medicali din România câte un curcan.

„Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a declarat Renato Usatîi. 

Usatîi a declarat că toți medicii din prima linie din spitalele din Bălți primesc lunar câte un premiu în sumă de 1000 de dolari.

Amintim că, astăzi o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății au venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale de aici în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Totodată, Guvernul român urmează să mai aprobe astăzi și o hotărâre de Guvern, prin care va fi alocată o sumă importantă pentru o donație făcută către R. Moldova. Este vorba despre materiale, echipamente, medicamente, substanțe necesare în bătălia anti-COVID și anume: 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra.

 

 
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER